ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ Ι

Κωδικός μαθήματος
ΕΤΤ6061
Μονάδες ECTS
5
Εξάμηνο
Εξάμηνο ΣΤ
Κατηγορία μαθήματος
Διδάσκων καθηγητής

Ιωάννης Καπόλος

Φώτιος Κουτρουμπής

Ευγενία Σταματελοπούλου

Περιγραφή μαθήματος

Το μάθημα χωρίζεται σε θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος. 

Περιεχόμενα μαθήματος: 

  • Σύσταση σταφυλής

  • Σύσταση του γλεύκους

  • Διορθώσεις στο γλεύκος

  • Αλκοολική ζύμωση

  • Λευκή οινοποίηση και Ερυθρή οινοποίηση

  • Ειδικές τεχνικές οινοποίησης

  • Σύσταση του οίνου

  • Μηλογαλακτική ζύμωση

  • Παλαίωση οίνων

  • Ασθένειες – θολώματα οίνων

  • Διαύγαση, κολλάρισμα, παστερίωση, εμφιάλωση οίνων

  • Νομοθεσία

  • Αποστάγματα

  • Παραγωγή αλκοολούχων ποτών

Εργαστηριακές ασκήσεις (μετρήσεις στο γλεύκος, παρακολούθηση αλκοολικής ζύμωσης, μετρήσεις-διορθώσεις, μετρήσεις στους οίνους  παρασκευή τσίπουρου)